Domusa Teknik

Domusa is een bedrijf dat al bestaat sinds 1979 en inmiddels zeer veel ervaring heeft opgedaan in de verwarming industrie. Waar ze zijn begonnen in de markt van olie, gas en elektrische verwarming zag ook Domusa in dat er verdere ontwikkeling nodig was ten behoeve van duurzaamheid. Hierop zijn de ontwikkeling gestart van een breed scala van biomassa ketels en warmtepompen. Voor de hogere temperatuur verwarming heeft Domusa verschillende vermogens pellet ketels en houtvergassing ketels ontwikkelt. Met de ervaringen welke ze reeds op het gebied van verwarmen hadden is het ze gelukt een zeer efficiënte en modulerende pellet ketel te ontwikkelen, met een vermogen van 10 KW tot en met 150 KW.  Dankzij een innovatieve brander, inclusief automatische brander reiniger, efficiënte warmtewisselaar en optimale modulatie weten ze met hun pellet ketel een rendement tot wel 95.5% te bereiken. Daarbij heeft de ketel een zeer lage uitstoot wat ervoor zorgt dat de pellet ketels van Domusa voldoen aan de strengste classificaties.

Omdat ze de productie van de ketel bijna volledig binnen de eigen Fabriek van Domusa, in het noorden van Spanje, verzorgen is het gelukt om een kwalitatief goede pellet ketel voor een zeer interessante en competitieve aanschafprijs aan te kunnen bieden. Daarbij hebben ze het voor de klant mogelijk gemaakt de om uit verschillende opties te kunnen kiezen om zo het systeem optimaal bij hun wensen en leef omstandigheden te laten passen. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeld een voorraad van 190 of 350 KG pellets. Zo past de ketel in kleinere ruimtes of als u wel de ruimte heeft hoeft u met de 350 KG pellet voorraad minder vaak bij te vullen. Daarnaast heeft de Domusa pellet ketel een zeer riante aslade welke gemiddeld gezien pas geleegd hoeft te worden na het verbruiken van 900 KG aan pellets. Wilt u minder omkijken naar uw ketel dan kunt u gemakkelijk een as compressie systeem aan uw ketel toevoegen wat ervoor zorgt dat u de assen pas na zo’n 2700 KG hoeft te legen. Wilt u weten welke opties er nog meer zijn, neem dan gerust even met ons contact op of neem ook even een kijkje bij de product pagina van Domusa.

Omdat is gebleken dat onze huizen, in Nederland en Belgie, vaak net niet genoeg plek hebben om een ketel in te kunnen plaatsen hebben ze bij Domusa de ideale oplossing bedacht, namelijk een ketel welke u buitenshuis mag plaatsen. Om hem zo strak mogelijk tegen de muur te kunnen plaatsen zit het rookkanaal en de aansluiting aan de zijkant van de pellet ketel. Daarnaast is de volledige omkasting gemaakt van RVS en is de pellet voorraad voorzien van goede afsluiters zodat er geen vocht inkomt. Tevens hebben ze aan deze pellet ketel ook al de pomp en het expansievat toegevoegd, zo kunnen we het bijna een plug en play ketel noemen. Daarbij is deze ketel gemakkelijk met een draadloze thermostaat uit te breiden waarop ook de belangrijkste berichten, zoals bijvoorbeeld dat de pellets bijna moeten worden aangevuld, af te lezen zijn.

Heeft u een voorraad aan hout of stookt u gewoon liever hout? Hiervoor heeft Domusa houtvergassing ketels met het vermogen 20, 30 en 40 KW in het assortiment. Deze onderdruk ketels zijn dankzij het innovatieve rookgasafvoer systeem gemakkelijk te stoken en bij te vullen zonder dat u last heeft van buitenroken. Dankzij de gemakkelijke besturing kunt u de ketel gemakkelijk bedienen wat ervoor zorgt dat u na het vullen, met hout, minimaal omkijken heeft naar deze kwalitatief en prijstechnisch interessante houtvergassing ketel.

Tot slot heeft Domusa een uitgebreid aan assortiment aan lucht water warmtepompen. Deze monoblock units kunt u, naast dat u ze los kunt bestellen, gemakkelijk in door Domusa voorbereide warmtepomp sets verkrijgen. Hierdoor bent u er zeker van dat de warmtepomp is afgestemd op het boiler/buffervat waardoor de warmtepomp met een optimaal rendement kan werken.

Heeft u interesse in de producten van Domusa? Kijk dan ook eens op onze Domusa product pagina’s of neem gerust contact met ons op.

Meer informatie

CV-haarden

Biomassa ketels

pelletkachel

Zonneboilers

Back to Top