Kennis bank

  1. Speksteen

    Wat is speksteen?

    Massa kan warmte vasthouden. Stenen worden dan ook vaak gebruikt om de warmte die een houtkachel genereert langer vast te houden. Des te meer massa des te meer warmte een kachel vast kan houden, maar het duurt ook langer voordat de kachel warmte uit gaat stralen.
    Om de warmte vast te houden kan niet iedere steen gebruikt voor worden. Speksteen is van oudsher een veel gebruikte steen hiervoor.

    Speksteen wordt op veel plekken gebruikt. Het bestaat voor een groot

    Lees meer »
  2. Waarom kiest u voor een Hybride warmtepomp?

    Zoals u wellicht niet ontschoten is heeft de overheid er zijn zinnen opgezet om ervoor te zorgen dat we met z’n allen onze woningen duurzamer gaan te verwarmen. Mede dankzij deze maatregelen wordt er geprobeerd de CO2 uitstoot in Nederland te verlagen om zo te voldoen aan de Europees gestelde eisen. Onder duurzaam verwarmen vallen naast warmtepompen en biomassa ketels (pellet ketels en houtvergassers) tevens ook de Hybride warmtepompen. De vraag die wij steeds vaker horen is “wat is de beste man

    Lees meer »
  3. Waarom is uw huis verduurzamen een gunstige investering?

    Vanuit de overheid wordt er sterk aangestuurd op het verduurzamen van uw woning doormiddel van isoleren en gasloos verwarmen. Zonneboilers, isoleren, biomassa ketel of een warmtepomp zijn allemaal mogelijkheden om uw woning duurzamer te maken. Wanneer u naar de mogelijkheden gaat googelen ziet u al snel dat hier aardige investeringen tegenover staan. Juist door deze investeringen twijfelen veel mensen of, en waarom ze hun woning moeten verduurzamen. Wellicht springt het er niet meteen uit maar er

    Lees meer »
  4. Duurzaam verwarmen in de toekomst

    Nationaal en internationaal wordt er flink ingezet op een duurzame economie en maatschappij. Het is daarbij belangrijk om onze energievoorziening te verduurzamen. In Nederland wordt ruim 10 procent  van de verbruikte energie gebruikt voor het verwarmen van huishoudens en kantoorgebouwen. De warmte wordt hierbij  in de meeste gevallen geproduceerd uit aardgas. Dit wordt via het gasnet geleverd en verbrandt in ketels. Daarom moet het aardgasgebruik flink verminderd worden om de CO2 uitstoot te gaan v

    Lees meer »
  5. Walltherm Vajolet

    Walltherm Vajolet

    Bent u op zoek naar een zeer bekende CV houtvergasser en bent u een echte houtstoker, dan is de Walltherm echt iets voor u. De Walltherm Vajolet is de eerste houtvergasser met natuurlijke trek voor in de woonkamer. Door de stoere uitstraling van de kachel, is het een echte eyecatcher in uw huis.

    Lees meer »
  6. Zuinig en Ecologisch verwarmen

    EEN OPLOSSING VOOR UW ENERGIEVRAAGSTUK

    Een groot deel van het totale energieverbruik van een huishouden, bestaat uit het verwarmen van de woning. Bij het besparen op de energierekening valt daar dan ook een grote slag te behalen. Duurzaam en milieubewust verwarmen is van groot belang en een opkomende trend. En dat maakt dat er tegenwoordig prachtige, duurzame oplossingen zijn om je huis milieubewust, zuinig én efficiënt te verwarmen.

    MILIEUBEWUST STOKEN

    Lees meer »
  7. Film brand rookkanaal

    Schoorsteenbranden zijn een gevaar voor uw huis. Een Hoog rendement houtkachel, een goed rookkanaal en regelmatig onderhoud beschermen u tegen schoorsteenbranden. 

    In de onderstaande film kunt u een schoorsteenbrand zien.

    Lees meer »
  8. Sfeer en warmte met onze cv haarden

    Sfeer en functionele warmte, dat is wat de Thermo Jolly 80 in uw huis brengt. Een mooi sfeervuur waarvan 85% van de warmte afgegeven wordt aan de Centrale Verwarming. De verbranding, 83% rendement en warmte afgifte zijn optimaal door de unieke vormgeving van de branderkamer. De grote liftdeur verbergt de aslade en geeft een grote opening om de haard te vullen. Ook kan de haard open gestookt worden. Het vermogen van de haard ligt tussen de 10 en 25 kW. Hiermee kunt u uw gehele huis verwarmen. Op

    Lees meer »
  9. Berekening warmtebehoefte houtkachels

    Warmtebehoefte grafiek voor houtkachels:
    U kan op een eenvoudige manier de warmtebehoefte bepalen van de ruimte die u wenst te verwarmen. In de grafiek hiernaast ziet u de warmtebehoefte uitgedrukt in kilowatt (KW).
    De te verwarmen ruimte wordt uitgedrukt in kubieke meters (m³). Het aantal kubieke meters bepaalt u door de lengte, breedte en hoogte van de ruimte met elkaar te vermenigvuldigen.
    Op het snijpunt van een van de drie lijnen kunt u vervolgens het benodigde

    Lees meer »