Met een warmtepomp kan men zijn woning en tapwater op een duurzame manier verwarmen zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Ondanks dat er veel verschillende soorten warmtepompen zijn focust Eco2all zich enkel op de lucht-water warmtepompen. Dit soort warmtepompen hebben het kenmerk dat de energie wordt opgewekt aan de hand van de buitenlucht. Het proces van opwekken kan voor een groot deel worden vergeleken met de werking van een koelkast, echter waar de koelkast de warmte afvoert haalt een lucht-water warmtepomp warmte uit de lucht en geeft het binnen via laag temperatuur verwarming af aan de woning. Kort samengevat bestaat het proces uit de volgende fases:

  • – De buitenunit van de warmtepomp blaast lucht door zijn verdamper waar de buitentemperatuur door de vloeistof welke hierdoor in een gas veranderd.
  • – In de compressor wordt de druk van het gas verhoogd waardoor de temperaturen toenemen.
  • – Afhankelijk van de soort lucht-water warmtepomp wordt de warmte van het gas binnen(Split-unit) of buiten (Monoblock) afgegeven aan het verwarmingswater.
  • – Bij het afgeven van de temperaturen aan het verwarmingswater veranderd de gas weer in vloeistof. Dit proces herhaalt zich continue zolang de warmtepomp aanstaat.

 

Voor het rendement van een warmtepomp is het belangrijk dat uw woning een verwarming systeem heeft dat werkt met een laag afgifte temperatuur. Voorbeelden hiervan zijn vloerverwarming, wandverwarming en laag temperatuur convectoren. Wat verder van belang is voor een goed rendement is dat uw woning een hoge isolatie waarde heeft. Dit zorgt ervoor dat een warmtepomp vaak gemakkelijker in een nieuwbouw woning past. Echter door het combineren van systemen kan het ook zeker interessant zijn voor bestaande woningen. Met de juiste afstemming kunt u zo optimaal rendement halen uit uw systeem, juist hier is Eco2all gespecialiseerd in. Interesse wat dit voor u betekent? Neem dan gerust met ons contact op.

 

Vanzelfsprekend is de investering van een duurzaam verwarming systeem hoger dan bijvoorbeeld een standaard gasketel, het is echter het rendement dat u er de komende jaren uithaalt wat het interessant maakt. Vergeleken met de energie welke een warmtepomp opbrengt is verbruik laag. Een warmtepomp met een goed rendement, ook wel COP (coefficient of performance) genoemd, wekt 65% tot 85% van de opgewekte energie ‘gratis’ op. De COP wordt door verschillende aspecten bepaald, het belangrijkste is echter de buitentemperatuur en de gewenste temperatuur welke de warmtepomp moet creëren.

 

Wenst u meer uitleg over lucht-water warmtepompen te krijgen? Neem met ons contact op en wij kijk graag of we u verder kunnen helpen. Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen bij de informatie over onze warmtepompen Hydra & Caldensa. Dit kunt u terug vinden in de zoekbalk onder het kopje warmtepompen.

 

Meer informatie

CV-haarden

Biomassa ketels

pelletkachel

Zonneboilers

Back to Top